Obratite nam se
TEL: + 86-377-66082668
Faks: + 86-377-66082669
E-pošta:lbpearlpigment@aliyun.com
Adresa: Li on ekosistem industrijska zona, Wancheng District, Nanyang grad, Henan PR China

Dubai MCS ožujak 19-21 STALAK NO.:0 7

Hoosier state, USA, 10-12 Travanj, 2018

11-13 rujna 2018 Kuala Lumpur, Malezija

4-6 prosinac, 2018 Guangzhou, Kina

Dom > Znanja > Sadržaj
Primena bisernih pigmenata
Mar 09, 2018

Plastične aplikacije

Pearlescent pigmenti se mogu koristiti za prozirne i prozirne plastične smole, upotreba pearlescentnih pigmenata donosi šarmantne vizuelne efekte u boji. Obično je bolje da transparentnost smole može u potpunosti pokazati sjaj bisernih pigmenata i efekte boje. Za manje providnu smolu (PC / PVC, itd.), Zahvaljujući karakteristikama obrade ovih smola, istog bisernog sjaja i nijanse može se u potpunosti dokazati.

Pearlescent pigmenti se široko koriste u kozmetičkim kontejnerima, svim vrstama pakovanja, igračkama, dekorativnim materijalima, svim vrstama filma i tako dalje na plastičnim proizvodima.

Primjena šminke

TOWG pigmenti su napravljeni od prirodne sljude, otporni na visoke temperature, netoksični. U potpunoj saglasnosti sa međunarodnim propisima o higijeni i prehrani (FDA), neškodljivom za ljudsko telo, nemojte povrediti kožu, oči. Boja raznovrsnost, jednostavna za boju, može se koristiti za proizvodnju karmin, sjena za oči, temelj, eyeliner, olovka za obrve, lak za nokte, mleko za kosu, hidratantnu kremu, sprej i druga različita kozmetika.

Primjene premaza

Pearlescent pigmenti se široko koriste u industriji premaza zbog njihove dobre disperzibilnosti i dobrih fizičkih i hemijskih osobina. Bez obzira kakva vrsta monohromatske boje pomiješala biserne pigmente, može postati biserna boja, Keizuku i metalni sjajni efekt je impresivan. Pearlescent premaz se koristi u automobilima, lokomotivama, dnevnim potrebama, građevinskim materijalima i mnogim drugim poljima.

Pearlescentni pigmenti su lomljene strukture, a samim tim je vlaženje jednostavno i brzo, ali potrebno je uzeti u obzir polarnu površinu sistema i hemijske osobine medija ili rastvarača. Pearlescent pigment čipovi U disperziji je lako oštetiti, obično pearlescentni pigmenti jednostavno mešati može disperzirati. Upotreba mašina za disperziju omogućava samo kratko mešanje vremena. Preporučuje se disperzija pulpe i dodati smešu u boju.

Primjena mastila

Pearlescent pigmenti u štamparskom mastilu ne samo da proizvode pearlescent efekat u isto vreme, već i održavaju prvobitni nijansi i mogu donijeti različite metalne efekte sjaja i sjajan efekat sjaja. Pearlescent pigmenti se široko koriste u štamparskoj industriji, često se koriste u raznim omotačkim papirima, časopisima, reklamnim slikama, tekstilu i ostalim predmetima štampanja.

Pearlescent pigmenti imaju odličnu disperzibilnost, uglavnom samo blago mešanje se može mešati sa bojama za štampanje niske viskoznosti. Zbog toga što su pearlescentni pigmenti slojevita struktura, a miješanje mastila može se blago mešati, kako bi se izbjeglo snažno mehaničko liječenje, kako bi se izbjegla površina oštećenja pudera od bisera.


Par: Korištenje Mića Titan sedefasti Pigmenti

Sljedeći: Šta je Mića Titan sedefasti pigmenta