Obratite nam se
TEL: + 86-377-66082668
Faks: + 86-377-66082669
E-pošta:lbpearlpigment@aliyun.com
Adresa: Li on ekosistem industrijska zona, Wancheng District, Nanyang grad, Henan PR China

Dubai MCS ožujak 19-21 STALAK NO.:0 7

Hoosier state, USA, 10-12 Travanj, 2018

11-13 rujna 2018 Kuala Lumpur, Malezija

4-6 prosinac, 2018 Guangzhou, Kina

Dom > Znanja > Sadržaj
Osnove tehnologije pigmenta
Mar 12, 2018

Zašto efekt Pigmenti tako posebna? Kako sedefasti Pigmenti reflektiraju svjetlo? Saznajte više o znanosti iza fantastične efekte boja.


Igra sa svjetlom

Neke stvari su svestrani i šarene kao sedefasti Pigmenti. Zahvaljujući njihov određeni slojevita struktura, svjetlo se odražava na različitim nivoima u pigment. Reflektiranih valova ometati jedni druge, uzrokujući pojačanje ili otkaz. U zavisnosti od strukture slojeva u svakom slučaju, ovaj efekt stvara briljantan smetnje boja koja daje jedinstven karakter pigmenata.


Ostale vrste pigmenta

Efekti pigmenata industrija koristi tri ključna pigmenta klase: apsorpcija pigmenata, metalne učinak pigmenata i sedefasti Pigmenti. Upoznati smo s upijanje pigmenata iz akvarel boje, npr. Oni predstavljaju "prave" boje, jer oni upijaju dio svjetlosti koja ih pogađa i raspršiti ostatak. Ovaj fenomen im daje svoje tijelo boja. Nasuprot tome, srebrni metal efekt Pigmenti odražavaju skoro sva svjetla poput puno od malen ogledala. To im daje njihova velika površinska sjaj, koji se ponekad smatra blistav.


Fizika iza efekti

Iza atraktivne shimmera sedefasti Pigmenti je jednostavan proces lom. Na granici slojeva, kao što između zraka i staklo, bijela svjetlost je razbijena i podijeljena na njegove komponente – dugine boje. Veća razlika između indeksa loma susjednih materijala, jači lom. Ovisno o kutom na koje svjetlo hitove rubnog sloja, to može biti potpuno odražava ili mogu proći kroz nepromijenjena.


Lom ovisi o debljini sloja metalnih oksida

Komad prirode u svojoj srži: mineralna Mića

Mineralna Mića je prirodni anorganski pigment. Minerala je početni materijal za neke naše učinak pigmenata. Nakon ekstrakcije, to je čisti, tlo, i obložene sa jedan ili više metalnih oksida u Oborina postupcima. Rezultat: sloj supstrata pigment koji komunicira sa svjetlom na određeni način sa zove smetnje. Rezultat je određene smetnje boja u zavisnosti od debljine metalnih oksida. Širok spektar efekata se može postići, sličan to taj biser i sedef, Mat shimmera na smetnje izgleda sa značajnim shimmerom u svim duginim bojama.


Par: Uvođenje sedefasti Pigmenti

Sljedeći: Koja je upotreba pearlescentnih pigmenata u praškastim premazima?