Obratite nam se
TEL: + 86-377-66082668
Faks: + 86-377-66082669
E-pošta:lbpearlpigment@aliyun.com
Adresa: Li on ekosistem industrijska zona, Wancheng District, Nanyang grad, Henan PR China

Dubai MCS ožujak 19-21 STALAK NO.:0 7

Hoosier state, USA, 10-12 Travanj, 2018

11-13 rujna 2018 Kuala Lumpur, Malezija

4-6 prosinac, 2018 Guangzhou, Kina

Dom > Znanja > Sadržaj
Obaveštenje o upotrebi bisernih mastila u sito štampi
Mar 09, 2018

Za izbor metoda štampe, pre svega za analizu proizvoda. Svaki proizvod na površinskom efektu zahtjeva različitih, nekih zahtjeva pearlescentnih pigmentnih granula (pearlescent efekt), neki zahtijevaju biserne pigmentne čestice fine (pearlescent efekat je slab), za grube čestice bisernog mastila, korištenje ekrana način štampanja je bolji, naprotiv, upotreba gravure štampanja. Pošto sito štampa primjenjuje pearlescentne čestice pigmenta veće, ivica je gruba, tako da kada svjetlost sije na njenu površinu, reflektira više svjetlosti, njegova boja je ojačana, svjetlija, proizvodi "sjajni" efekat, kao što je Jiangxi Nanchang fabrika cigareta "Lushan" etiketa cigareta.

Za neke posebne pearlescentne pigmente, kada svetlost udari na njenu površinu, boja smetnje se može vidjeti u pravcu ugla odsjaja, ali u pravcu ugla raspršivanja, komplementarna boja boje interferencije se i dalje može vidjeti zbog svjetlosti kroz tanak sloj. Na primer, u bisernom crnom mastilu, zbog refraktivnog efekta bisernih pigmenata, reflektovani ugao svetlosti nije isti, pokazujući da efekat nije isti, u smislu crne u tamnozelenu. Izbor bisernih mastila je različit, učinak efekta nije isti, kao što je Braon postao tamno crveni.

Jedan je osnovni materijal "burst". Ovaj problem se uglavnom javlja kada se štampa etiketa cigareta Soft Baozhuguang. Ako je upotreba bisernog mastila na mekanom pakovanju, morate koristiti čestice relativno fine pearlescentne pigmente i upotrebu gravure štampanja, ali zato što je meki paket podloge relativno tanak, pritisak gravure štampanja, problem je relativno Teško je kontrolisati burst.

Drugo, deformacija papira. Kada se upotreba infracrvenih sušenja ili bisernih proizvoda za štampanje prirodnim sušenjem, lakom deformacijom mekog papira na etiketi cigareta, kontrola procesa je teža. Ali štampanje zlatne, srebrove kartonske situacije je mnogo bolje, pogodnije za upotrebu velike količine papirne biserne štampe. Opšta oznaka cigareta Papir ako je u 230-250 g / m2, za biserno štampanje je vrlo povoljan.

Treće, da li proizvod ima poseban miris. Etikete na cigarete na ambalaži zahtevaju miris strožije. Sjajni pigment nije sasvim dobar, ali ponekad zato što je prilagođavanje bisernog mastila loše, što rezultira velikim mirisom proizvoda. Poboljšanjem opreme za bojenje i štampanje, ovaj problem se može efikasno izbjeći.

Četiri su hromatske aberacije štampane materije. Zbog razlike veličine čestica bisernih pigmenata, teško je kontrolisati razliku u boji u procesu štampanja. Kada se koristi sito štampa, ona mora biti fine čestice pearlescentnih pigmenata pre svega preko prenosa ekrana na podlogu, a grube čestice su ekranske kartice, tako da se štampanjem, čestice veći pigmenti više akumuliraju, boja štampane materije će biti sve više i plitko, što dovodi do hromatske aberacije.


Par: Koja je upotreba pearlescentnih pigmenata u praškastim premazima?

Sljedeći: Korištenje Mića Titan sedefasti Pigmenti